Jadłospis I turnus półkolonii – 25 – 29.06.2018 r.

  MENU WAGA g KALORIE

kcal

ALERGENY
25.06. ZUPA KOPERKOWA, CHLEB ORKISZOWY 300 100 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNY
  GULASZ Z INDYKA 148 197
  KASZA GRYCZANA 150 220
  SURÓWKA Z KISZONYCH OGÓRKÓW 100 34
  HERBATA OWOCOWA       200 68
 
26 .06. ZUPA KALAFIOROWA, CHLEB WIELOZIARNISTY 300 159 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
  KOTLET RYBNY      130 178 GLUTEN,JAJA,RYBA
  MŁODE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM 200 140
  SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 100 20
  KOMPOT TRUSKAWKOWY 200 68
 
27.06 Suchy prowiant
 
28.06. ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, CHLEB 300 119 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
  KOTLET SCHABOWY 120 295 JAJA,GLUTEN
  MŁODE  ZIEMNIAKI 200 140
  MŁODA KAPUSTA GOTOWANA 120 90
  KISIEL  MALINOWY – WYRÓB WŁASNY      200 68
 
29.06. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB 300 130 SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
  NALEŚNIKI Z SEREM       240 442 GLUTEN,JAJA,PROD.MLECZNY
  POLEWA –  JAGODY,JOGURT GRECKI       120 78 PROD.MLECZNY
  HERBATA OWOCOWA 500        68
 

 

 

.

 

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011