Jadłospis I turnus półkolonii – 25 – 29.06.2018 r.

 MENUWAGA gKALORIE

kcal

ALERGENY
25.06.ZUPA KOPERKOWA, CHLEB ORKISZOWY300100SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNY
 GULASZ Z INDYKA148197
 KASZA GRYCZANA150220
 SURÓWKA Z KISZONYCH OGÓRKÓW10034
 HERBATA OWOCOWA      20068
 
26 .06.ZUPA KALAFIOROWA, CHLEB WIELOZIARNISTY300159SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
 KOTLET RYBNY     130178GLUTEN,JAJA,RYBA
 MŁODE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM200140
 SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY10020
 KOMPOT TRUSKAWKOWY20068
 
27.06Suchy prowiant
 
28.06.ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, CHLEB300119SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
 KOTLET SCHABOWY120295JAJA,GLUTEN
 MŁODE  ZIEMNIAKI200140
 MŁODA KAPUSTA GOTOWANA12090
 KISIEL  MALINOWY – WYRÓB WŁASNY     20068
 
29.06.ZUPA JARZYNOWA, CHLEB300130SELER,GLUTEN,PROD.MLECZNY
 NALEŚNIKI Z SEREM      240442GLUTEN,JAJA,PROD.MLECZNY
 POLEWA –  JAGODY,JOGURT GRECKI      12078PROD.MLECZNY
 HERBATA OWOCOWA500       68
 

 

 

.

 

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011