22.02.2021 Poniedziałek
Śniadanie
- Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi
(Alergeny: Mleko)
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa brokułowa, chleb
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler)
Drugie danie
- Kasza bulgur
- Gulasz wieprzowy
(Alergeny: Zboża zawierające gluten) - Sałata z sosem winegret
Napój
- Herbata owocowa
Deser
- Jabłko całe
Podwieczorek
- Jogurt z malinami wyr. Własny, orzechy włoskie
(Alergeny: Mleko, Orzechy)
23.02.2021 Wtorek
Śniadanie
- Bułka grachamka z masłem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko) - Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
(Alergeny: Jaja) - Sałata
- Papryka
Napój
- Kakao z mlekiem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Mleko)
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa jarzynowa z ziemniakami
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Drugie danie
- Pałaka z kurczaka
- Ziemniaki z koperkiem
- Sałatka z buraczków
Napój
- Kompot owocowy I
Podwieczorek
- Bułka drożdżowa
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Napój
- Sok 100%
24.02.2021 Środa
Śniadanie
- Kanapka ch.żytni z masłem, szynka, rzodkie., ogór
(Alergeny: Zboża zawierające gluten)
Napój
- Herbata owocowa
Obiad
Pierwsze danie
- Krupnik z kaszą jęczmienną
(Alergeny: Zboża zawierające gluten)
Drugie danie
- Ryż z jabłkami
(Alergeny: Mleko) - Polewa Jagodowa
(Alergeny: Mleko)
Napój
- Herbata owocowa
Deser
- Mandarynka
Podwieczorek
- Mus owocowy
- Wafle Ryżowe
25.02.2021 Czwartek
Śniadanie
- Bułka weka
(Alergeny: Zboża zawierające gluten) - Twarożek z jogurtem
(Alergeny: Mleko) - Konfitura 100% owoców
Napój
- Kawa zbożowa z mlekiem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa kalafiorowa zabielana
Drugie danie
- Gulasz z indyka
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko) - Kopytka
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja) - COLESŁAW
(Alergeny: Jaja, Mleko, Gorczyca)
Napój
- Kompot owocowy I
Podwieczorek
- Banan
- Jabłko całe
26.02.2021 Piątek
Śniadanie
- Chleb słonecznikowy
(Alergeny: Zboża zawierające gluten) - Masło
(Alergeny: Mleko) - Ser żółty
(Alergeny: Mleko) - Sałata lodowa
- Pomidorki koktajlowe
Napój
- Kakao z mlekiem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Mleko)
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa fasolowa
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Drugie danie
- Pierogi leniwe z bułką tartą
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko) - Marchewka z jabłkiem
Napój
- Herbata z cytryną
Podwieczorek
- Bułka chałka z masłem
- Powidła śliwkowe
Napój
- Herbata z Lipy
Porcje śniadań i podwieczorków oraz porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml, Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych