Jadłospis 22-26.02.2021

22.02.2021 Poniedziałek

Śniadanie

  • Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi
    (Alergeny: Mleko)

Obiad

Pierwsze danie

  • Zupa brokułowa, chleb
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler)

Drugie danie

  • Kasza bulgur
  • Gulasz wieprzowy
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten)
  • Sałata z sosem winegret

Napój

  • Herbata owocowa

Deser

  • Jabłko całe

Podwieczorek

  • Jogurt z malinami wyr. Własny, orzechy włoskie
    (Alergeny: Mleko, Orzechy)

23.02.2021 Wtorek

Śniadanie

  • Bułka grachamka z masłem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
    (Alergeny: Jaja)
  • Sałata
  • Papryka

Napój

  • Kakao z mlekiem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Mleko)

Obiad

Pierwsze danie

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)

Drugie danie

  • Pałaka z kurczaka
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Sałatka z buraczków

Napój

  • Kompot owocowy I

Podwieczorek

  • Bułka drożdżowa
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)

Napój

  • Sok 100%

24.02.2021 Środa

Śniadanie

  • Kanapka ch.żytni z masłem, szynka, rzodkie., ogór
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten)

Napój

  • Herbata owocowa

Obiad

Pierwsze danie

  • Krupnik z kaszą jęczmienną
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten)

Drugie danie

  • Ryż z jabłkami
    (Alergeny: Mleko)
  • Polewa Jagodowa
    (Alergeny: Mleko)

Napój

  • Herbata owocowa

Deser

  • Mandarynka

Podwieczorek

  • Mus owocowy
  • Wafle Ryżowe

25.02.2021 Czwartek

Śniadanie

  • Bułka weka
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten)
  • Twarożek z jogurtem
    (Alergeny: Mleko)
  • Konfitura 100% owoców

Napój

  • Kawa zbożowa z mlekiem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)

Obiad

Pierwsze danie

  • Zupa kalafiorowa zabielana

Drugie danie

  • Gulasz z indyka
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
  • Kopytka
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja)
  • COLESŁAW
    (Alergeny: Jaja, Mleko, Gorczyca)

Napój

  • Kompot owocowy I

Podwieczorek

  • Banan
  • Jabłko całe

26.02.2021 Piątek

Śniadanie

  • Chleb słonecznikowy
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten)
  • Masło
    (Alergeny: Mleko)
  • Ser żółty
    (Alergeny: Mleko)
  • Sałata lodowa
  • Pomidorki koktajlowe

Napój

  • Kakao z mlekiem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Mleko)

Obiad

Pierwsze danie

  • Zupa fasolowa
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)

Drugie danie

  • Pierogi leniwe z bułką tartą
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
  • Marchewka z jabłkiem

Napój

  • Herbata z cytryną

Podwieczorek

  • Bułka chałka z masłem
  • Powidła śliwkowe

Napój

  • Herbata z Lipy

Porcje śniadań i podwieczorków oraz  porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania   Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml,  Mięso, ryby i surówki 100-150g,  Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych