01.03.2021 Poniedziałek
Śniadanie
- Płatki Zbożowe na Mleku z Suszonymi Morelami
- Mus owocowy
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa pomidorowa z ryżem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Orzechy, Seler)
Drugie danie
- Kasza gryczana
- Gulasz wieprzowy
(Alergeny: Zboża zawierające gluten) - Ogórek kiszony
Podwieczorek
- Sok Owocowo-Warzywny 100%
- Kiwi owoc
02.03.2021 Wtorek
Śniadanie
- Bułka grachamka z masłem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko) - Konfitura 100% owoców
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa kalafiorowa zabielana,chleb
Drugie danie
- Łosoś z pieca
(Alergeny: Ryby) - Młode ziemniaczki z koperkiem
- Surówka z kiszonej kapusty
- Herbata owocowa
Podwieczorek
- Wafle Ryżowe
- Mus owocowy
03.03.2021 Środa
Śniadanie
- Płatki Owsiane na mleku z żurawiną
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko) - Banan
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa jarzynowa z ziemniakami,chleb
Drugie danie
- Placki ziemniaczane
(Alergeny: Zboża zawierające gluten) - Ser Biały
(Alergeny: Mleko)
Deser
- Pomarańcza
Napój
- Herbata owocowa
Podwieczorek
- Bułka drożdżowa
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Napój
- Sok 100%
04.03.2021 Czwartek
Śniadanie
- Chleb razowy z masłem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko) - Papryka
- Sałata
- Parówki cielęce
Napój
- Kakao z mlekiem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Mleko)
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa z zielonego groszku
Drugie danie
- Kotlet mielony
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Orzechy, Seler, Gorczyca ) - Ziemniaki puree
(Alergeny: Mleko) - Bukiet jarzyn z bułką tartą
Napój
- Herbata z cytryną
Podwieczorek
- Mus owocowy
- Banan
05.03.2021 Piątek
Śniadanie
- Bułka chałka z masłem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko) - Powidła śliwkowe
Napój
- Kawa zbożowa z mlekiem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa ziemniaczana
Drugie danie
- Naleśniki z serem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko) - Polewa Jagodowa
(Alergeny: Mleko)
Napój
- Soczek owocowy
Podwieczorek
- Bułka drożdżowa
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Napój
- Sok 100%
Porcje śniadań i podwieczorków oraz porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml, Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych