Jadłospis 1-5.03.2021

01.03.2021 Poniedziałek

Śniadanie
  • Płatki Zbożowe na Mleku z Suszonymi Morelami
  • Mus owocowy
Obiad
Pierwsze danie
  • Zupa pomidorowa z ryżem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Orzechy, Seler)

Drugie danie

  • Kasza gryczana
  • Gulasz wieprzowy
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten)
  • Ogórek kiszony
Podwieczorek
  • Sok Owocowo-Warzywny 100%
  • Kiwi owoc

02.03.2021 Wtorek

Śniadanie
  • Bułka grachamka z masłem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
  • Konfitura 100% owoców
Obiad
Pierwsze danie
  • Zupa kalafiorowa zabielana,chleb
Drugie danie
  • Łosoś z pieca
    (Alergeny: Ryby)
  • Młode ziemniaczki z koperkiem
  • Surówka z kiszonej kapusty
  • Herbata owocowa
Podwieczorek
  • Wafle Ryżowe
  • Mus owocowy

03.03.2021 Środa

Śniadanie
  • Płatki Owsiane na mleku z żurawiną
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
  • Banan
Obiad
Pierwsze danie
  • Zupa jarzynowa z ziemniakami,chleb
Drugie danie
  • Placki ziemniaczane
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten)
  • Ser Biały
    (Alergeny: Mleko)
Deser
  • Pomarańcza
Napój
  • Herbata owocowa
Podwieczorek
  • Bułka drożdżowa
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Napój
  • Sok 100%

04.03.2021 Czwartek

Śniadanie
  • Chleb razowy z masłem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
  • Papryka
  • Sałata
  • Parówki cielęce

Napój

  • Kakao z mlekiem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Mleko)
Obiad
Pierwsze danie
  • Zupa z zielonego groszku
Drugie danie
  • Kotlet mielony
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Orzechy, Seler, Gorczyca )
  • Ziemniaki puree
    (Alergeny: Mleko)
  • Bukiet jarzyn z bułką tartą

Napój

  • Herbata z cytryną
Podwieczorek
  • Mus owocowy
  • Banan

05.03.2021 Piątek

Śniadanie
  • Bułka chałka z masłem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
  • Powidła śliwkowe
Napój
  • Kawa zbożowa z mlekiem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Obiad
Pierwsze danie
  • Zupa ziemniaczana
Drugie danie
  • Naleśniki z serem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko)
  • Polewa Jagodowa
    (Alergeny: Mleko)
Napój
  • Soczek owocowy
Podwieczorek
  • Bułka drożdżowa
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)

Napój

  • Sok 100%

Porcje śniadań i podwieczorków oraz  porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania   Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml,  Mięso, ryby i surówki 100-150g,  Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych