08.03.2021 Poniedziałek
Śniadanie
- Płatki jęczmienne na mleku
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Orzechy) - Żurawina
- Banan
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa brokułowa, chleb
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler)
Drugie danie
- Makaron spagetti
- Sos Meksykański
(Alergeny: Zboża zawierające gluten)
Napój
- Kompot owocowy I
Deser
- Jabłko całe
Podwieczorek
- Bułka drożdżowa
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Napój
- Herbata melisa-gruszka
09.03.2021 Wtorek
Śniadanie
- Bułka grachamka z masłem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko) - szynka drobiowa
- Papryka Trio
Napój
- Herbata owocowa
Obiad
Pierwsze danie
- Rosól z makaronem,chleb
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Seler)
Drugie danie
- Ziemniaki z koperkiem
(Alergeny: Mleko) - Kotlet z piersi kurczaka panierowany
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Orzechy, Seler, Gorczyca ) - Surówka z czerwonej kapusty
Napój
- Herbata owocowa
Podwieczorek
- Jogurt naturalny z jagodą leśną i orzechami włoski
10.03.2021 Środa
Śniadanie
- Bułka weka
(Alergeny: Zboża zawierające gluten) - Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
- Pomidorki koktajlowe
Napój
- Kakao z mlekiem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Mleko)
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa jarzynowa z ziemniakami,chleb
Drugie danie
- Ryż z jabłkami
(Alergeny: Mleko) - Polewa owocowa
(Alergeny: Mleko)
Napój
- Herbata owocowa
Deser
- Pomarańcza
Podwieczorek
- Kiwi owoc
- Gruszka
11.03.2021 Czwartek
Śniadanie
- Kanapka, ser żółty, masło,sałata, ogórek
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Napój
- Kawa zbożowa z mlekiem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa pieczarkowa,chleb
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler)
Drugie danie
- Fasolka po bretońsku,bułka
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Orzechy, Seler, Gorczyca )
Napój
- Kompot owocowy I
Deser
- Banan
Podwieczorek
- Wafle Ryżowe
- Powidła śliwkowe
Napój
- Kompot owocowy I
12.03.2021 Piątek
Śniadanie
- Bułka kajzerka razowa
- Ser Biały
(Alergeny: Mleko) - Konfitura 100% owoców
Napój
- Kakao z mlekiem
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Mleko)
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa grochowa,chleb
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Seler)
Drugie danie
- Pierogi ruskie z cebulką
(Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko)
Napój
- Maślanka
Deser
- Mandarynka
Podwieczorek
- Mus owocowo-warzywny 100%
- Chrupki Kukurydziane
(Alergeny: Soja, Mleko, Orzechy)
Porcje śniadań i podwieczorków oraz porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml, Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych