Jadłospis 8-12.03.2021

08.03.2021 Poniedziałek

Śniadanie

  • Płatki jęczmienne na mleku
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Orzechy)
  • Żurawina
  • Banan

Obiad

Pierwsze danie

  • Zupa brokułowa, chleb
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler)

Drugie danie

  • Makaron spagetti
  • Sos Meksykański
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten)

Napój

  • Kompot owocowy I

Deser

  • Jabłko całe

Podwieczorek

  • Bułka drożdżowa
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)

Napój

  • Herbata melisa-gruszka

09.03.2021 Wtorek

Śniadanie

  • Bułka grachamka z masłem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
  • szynka drobiowa
  • Papryka Trio

Napój

  • Herbata owocowa

Obiad

Pierwsze danie

  • Rosól z makaronem,chleb
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Seler)

Drugie danie

  • Ziemniaki z koperkiem
    (Alergeny: Mleko)
  • Kotlet z piersi kurczaka panierowany
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko, Orzechy, Seler, Gorczyca )
  • Surówka z czerwonej kapusty

Napój

  • Herbata owocowa

Podwieczorek

  • Jogurt naturalny z jagodą leśną i orzechami włoski

10.03.2021 Środa

Śniadanie

  • Bułka weka
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten)
  • Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
  • Pomidorki koktajlowe

Napój

  • Kakao z mlekiem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Mleko)

Obiad

Pierwsze danie

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami,chleb

Drugie danie

  • Ryż z jabłkami
    (Alergeny: Mleko)
  • Polewa owocowa
    (Alergeny: Mleko)

Napój

  • Herbata owocowa

Deser

  • Pomarańcza

Podwieczorek

  • Kiwi owoc
  • Gruszka

11.03.2021 Czwartek

Śniadanie

  • Kanapka, ser żółty, masło,sałata, ogórek
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)

Napój

  • Kawa zbożowa z mlekiem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)

Obiad

Pierwsze danie

  • Zupa pieczarkowa,chleb
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler)

Drugie danie

  • Fasolka po bretońsku,bułka
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Orzechy, Seler, Gorczyca )

Napój

  • Kompot owocowy I

Deser

  • Banan

Podwieczorek

  • Wafle Ryżowe
  • Powidła śliwkowe

Napój

  • Kompot owocowy I

12.03.2021 Piątek

Śniadanie

  • Bułka kajzerka razowa
  • Ser Biały
    (Alergeny: Mleko)
  • Konfitura 100% owoców

Napój

  • Kakao z mlekiem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Mleko)

Obiad

Pierwsze danie

  • Zupa grochowa,chleb
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Seler)

Drugie danie

  • Pierogi ruskie z cebulką
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko)

Napój

  • Maślanka

Deser

  • Mandarynka

Podwieczorek

  • Mus owocowo-warzywny 100%
  • Chrupki Kukurydziane
    (Alergeny: Soja, Mleko, Orzechy)

Porcje śniadań i podwieczorków oraz  porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania   Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml,  Mięso, ryby i surówki 100-150g,  Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych