Jadłospis 15-19.03.2021

15.03.2021 Poniedziałek

Śniadanie

  • Płatki Owsiane na mleku z morelą
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
  • Jabłko całe

Obiad

Pierwsze danie

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami,chleb
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)

Drugie danie

  • Makaron spagetti
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten)
  • Sos do spagetti
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)

Napój

  • Herbata z cytryną

Deser

  • Banan

Podwieczorek

  • Bułka drożdżowa
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)

Napój

  • Herbata owocowa

16.03.2021 Wtorek

Śniadanie

  • Chleb razowy z masłem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
  • Ser Mozzarella
    (Alergeny: Mleko)
  • Pomidorki koktajlowe

Napój

  • Kakao z mlekiem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Mleko)

Obiad

Pierwsze danie

  • Żurek
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Dwutlenek siarki i siarczyny)

Drugie danie

  • Łazanki z kapustą i z mięsem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Gorczyca)

Napój

  • Kompot owocowy I

Deser

  • Jabłko całe

Podwieczorek

  • Jogurt z truskawkami wyr. Własny
    (Alergeny: Mleko)
  • Płatki migdałowe

17.03.2021 Środa

Śniadanie

  • Płatki Zbożowe na Mleku z Suszonymi Morelami
  • Banan

Obiad

Pierwsze danie

  • Zupa koperkowa
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler)

Drugie danie

  • Ziemniaki puree
    (Alergeny: Mleko)
  • Miruna z pieca
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Ryby)
  • Sos grecki
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Orzechy, Seler, Gorczyca )

Napój

  • Herbata owocowa

Podwieczorek

  • Mus owocowo-warzywny 100%
  • Chrupki Kukurydziane
    (Alergeny: Soja, Mleko, Orzechy)

18.03.2021 Czwartek

Śniadanie

  • Bułka grahamka z masłem
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
  • Kabanosy
  • Ogórek kiszony

Napój

  • Herbata owocowa

Obiad

Pierwsze danie

  • Zupa pomidorowa z makaronem ,chleb

Drugie danie

  • Ziemniaki z koperkiem
    (Alergeny: Mleko)
  • Pałka z kurczaka
  • Surówka z kapusty pekińskiej

Napój

  • Herbata owocowa

Podwieczorek

  • Bułka chałka z twarogiem
    (Alergeny: Mleko)
  • Konfitura 100% owoców

Napój

  • Sok 100%

19.03.2021 Piątek

Śniadanie

  • Płatki Miodowe na mleku
    (Alergeny: Mleko)
  • Kiwi owoc

Obiad

Pierwsze danie

  • Zupa -krupnik z kaszy jaglanej
    (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Orzechy, Seler, Gorczyca , Dwutlenek siarki i siarczyny)

Drugie danie

  • Makaron
  • Polewa owocowa
    (Alergeny: Mleko)

Napój

  • Kompot owocowy I

Podwieczorek

  • Jabłko całe
  • Banan

Porcje śniadań i podwieczorków oraz  porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania   Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml,  Mięso, ryby i surówki 100-150g,  Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych