Jadłospis 20-24 luty 2023 r.

poniedziałek, 20 luty 2023

śniadanie

  • Bułka razowa z masłem.
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Sezam, Mleko, Jaja
  • Szynka z piersi kurczaka,/ ser gouda.
  • Papryka zielona
  • Sałata lodowa.
  • Rzodkiewka
  • Herbata z dzikiej róży.

obiad

  • Zupa Brokułowa zabielana z natką pietruszki.
    Alergeny: Mleko, Seler
  • Kasza gryczana prażona.
  • Filet z kurczaka w sosie śmietanowym.
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler
  • Sałata Lodowa z sosem winegret.
  • Herbata z żurawiny.
  • jabłko

podwieczorek

  • Mus 100% jabłko ,banan ,mango.
  • Soczek w kartoniku pomarańczowy.

wtorek, 21 luty 2023

śniadanie

  • Bułka grahamka z masłem.
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Sezam, Jaja, Orzechy, Gorczyca
  • Ser żółty gouda/polędwica sopocka.
    Alergeny: mleko
  • Ogórek
  • Sałata lodowa
  • Papryka czerwona
  • Herbata cytrynowa.

obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem.
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler
  • Ziemniaki z koperkiem.
    Alergeny: Mleko
  • Ryba (miruna) filet panierowany z pieca.
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja, Ryby
  • Surówka z kiszonej kapusty,marchewki, jabłka, natki pietruszki.
  • Sok naturalny 100% jabłkowy.
  • Gruszka

podwieczorek

  • Bułeczka drożdżowa z owocami.
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko
  • Sok 100 % jabłko marchew truskawka.

środa, 22 luty 2023

śniadanie

  • Bułka razowa z masłem.
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Sezam, Mleko, Jaja
  • Szynka wiejska/ser gouda.
  • sałata lodowa
  • pomidor
  • szczypiorek
  • Herbata z dzikiej róży.

obiad

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami.
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler
  • Makaron spagetti durum.
    Alergeny: Zboża zawierające gluten
  • Sos do spagetti mięsno – warzywny.(pomidory , pieczarki ,cebula.)
    Alergeny: gluten,mleko
  • Herbata z mango – brzoskwinia.
  • Banan

podwieczorek

  • Mus 100 % jabłko ,banan mango.
  • Sok 100 % jabłko marchew truskawka.

czwartek, 23 luty 2023

śniadanie

  • Bułka grahamka z masłem.
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Sezam, Mleko, Jaja, Orzechy, Gorczyca
  • Szynka wiejska/ser gouda.
    Alergeny: mleko
  • ogórek
  • papryka czerwona
  • sałata lodowa
  • Herbata z dzikiej róży.

obiad

  • Zupa warzywna z natką pietruszki ,zabielana.
    Alergeny: Mleko, Seler
  • Ziemniaki z koperkiem.
    Alergeny: Mleko
  • Kotlet schabowy z pieca.
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja
  • Mizeria ze świeżych ogórków z jogurtem naturalnym i koperkiem.
    Alergeny: Mleko
  • Kompot z truskawek.
  • Mandarynki

podwieczorek

  • Bułeczka drożdżowa z serem.
    Alergeny: gluten, jajka,mleko
  • Woda mineralna.

piątek, 24 luty 2023

śniadanie

  • Kajzerka razowa z masłem.
    Alergeny: Zboża zawierające gluten
  • Ser żółty gouda/ krakowska drobiowa.
    Alergeny: Mleko
  • Papryka czerwona
  • Ogórek
  • Herbata z hibiskusa.

obiad

  • Zupa kalafiorowa z mięsem.
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler
  • Pierogi z białym serem.
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja
  • Polewa jogurtowa z wanilią.
    Alergeny: Mleko
  • Herbata z dzikiej róży.
  • nektaryna.

podwieczorek

  • Mus jabłkowy 100%.
  • Sok 100% owocowy.