15.03.2021 Poniedziałek
Śniadanie
- Płatki Owsiane na mleku z morelą
 (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
- Jabłko całe
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa jarzynowa z ziemniakami,chleb
 (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Drugie danie
- Makaron spagetti
 (Alergeny: Zboża zawierające gluten)
- Sos do spagetti
 (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Napój
- Herbata z cytryną
Deser
- Banan
Podwieczorek
- Bułka drożdżowa
 (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
Napój
- Herbata owocowa
16.03.2021 Wtorek
Śniadanie
- Chleb razowy z masłem
 (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
- Ser Mozzarella
 (Alergeny: Mleko)
- Pomidorki koktajlowe
Napój
- Kakao z mlekiem
 (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Soja, Mleko)
Obiad
Pierwsze danie
- Żurek
 (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Dwutlenek siarki i siarczyny)
Drugie danie
- Łazanki z kapustą i z mięsem
 (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Gorczyca)
Napój
- Kompot owocowy I
Deser
- Jabłko całe
Podwieczorek
- Jogurt z truskawkami wyr. Własny
 (Alergeny: Mleko)
- Płatki migdałowe
17.03.2021 Środa
Śniadanie
- Płatki Zbożowe na Mleku z Suszonymi Morelami
- Banan
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa koperkowa
 (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler)
Drugie danie
- Ziemniaki puree
 (Alergeny: Mleko)
- Miruna z pieca
 (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Ryby)
- Sos grecki
 (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Orzechy, Seler, Gorczyca )
Napój
- Herbata owocowa
Podwieczorek
- Mus owocowo-warzywny 100%
- Chrupki Kukurydziane
 (Alergeny: Soja, Mleko, Orzechy)
18.03.2021 Czwartek
Śniadanie
- Bułka grahamka z masłem
 (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko)
- Kabanosy
- Ogórek kiszony
Napój
- Herbata owocowa
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa pomidorowa z makaronem ,chleb
Drugie danie
- Ziemniaki z koperkiem
 (Alergeny: Mleko)
- Pałka z kurczaka
- Surówka z kapusty pekińskiej
Napój
- Herbata owocowa
Podwieczorek
- Bułka chałka z twarogiem
 (Alergeny: Mleko)
- Konfitura 100% owoców
Napój
- Sok 100%
19.03.2021 Piątek
Śniadanie
- Płatki Miodowe na mleku
 (Alergeny: Mleko)
- Kiwi owoc
Obiad
Pierwsze danie
- Zupa -krupnik z kaszy jaglanej
 (Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Orzechy, Seler, Gorczyca , Dwutlenek siarki i siarczyny)
Drugie danie
- Makaron
- Polewa owocowa
 (Alergeny: Mleko)
Napój
- Kompot owocowy I
Podwieczorek
- Jabłko całe
- Banan
Porcje śniadań i podwieczorków oraz porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml, Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych