Jadłospis 13-17.02.2017 r.

13.02.2017 Poniedziałek

MENU WAGA KALORIE Alergeny
Zupa koperkowa 290 g 89 kcal Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler
Gulasz drobiowy 128 g 146 kcal Zboża zawierające gluten, Mleko
Kasza jęczmienna 145 g 164 kcal Zboża zawierające gluten
Surówka z kiszonych ogórków 103 g 46 kcal Gorczyca
Kompot owocowy 205 g 78 kcal

14.02.2017 Wtorek

Rosól z makaronem,chleb 300 g 144 kcal Zboża zawierające gluten, Seler
Kotlet schabowy 124 g 306 kcal Zboża zawierające gluten, Jaja
Ziemniaki puree 192 g 150 kcal Mleko
Marchewka zasmażana 96 g 41 kcal Zboża zawierające gluten
Herbata owocowa 201 g 3 kcal
Mandarynka 110 g 46 kcal

15.02.2017 Środa

Zupa jarzynowa z ziemniakami,chleb 291 g 115 kcal Zboża zawierające gluten, Mleko, Seler
Racuchy z jabłkami 293 g 487 kcal Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko
Polewa owocowa 120 g 78 kcal Mleko
Kompot z jabłek 200 g 77 kcal

16.02.2017 Czwartek

Rosolnik z ryżem 157 g 126 kcal Zboża zawierające gluten, Seler
Sok 100% 200 g 94 kcal
Kopytka 157 g 276 kcal Zboża zawierające gluten, Jaja
Gulasz wieprzowy 140 g 264 kcal Zboża zawierające gluten
Sałatka z kapusty czerwonej 144 g 94 kcal
Jabłko całe Deser 135 g 62 kcal

17.02.2017 Piątek

Zupa grochowa,chleb 288 g 159 kcal Zboża zawierające gluten, Seler
Filet z ryby panierowany 168 g 289 kcal Zboża zawierające gluten, Jaja, Mleko
Ziemniaki puree 192 g 150 kcal Mleko
Trzyskładowy bukiet warzyw 103 g 51 kcal Zboża zawierające gluten
Kisiel owocowy – wyrób własny 237 g 66 kcal