Jadłospis II turnus półkolonii 02 – 06.07.2018 r.

 MENUWAGA gKALORIE

kcal

ALERGENY
02.07.ZUPA PIECZARKOWA, CHLEB ORKISZOWY300100SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNY
 BITKI WIEPRZOWE120213
 KASZA JĘCZMIENNA150164
 OGÓRKI MAŁOSOLNE667
 KOMPOT WIELOOWOCOWY      20068
 
03 .07.ZUPA POMIDOROWA Z  RYŻEM, CHLEB300150SELER,GLUTEN,PRO.MLECZNY
 MIRUNA FILET PANIEROWANY     168289RYBA,GLUTEN,JAJA
 MŁODE ZIEMNIAKI  Z KOPERKIEM190150
 SAŁATA Z SOSEM WINEGRET10051
 HERBATA OWOCOWA20068
 
04.07.KRUPNIK WIOSENNY ,  CHLEB WIELOZIARNISTY30092SELER, GLUTEN
 UDKO DROBIOWE PIECZONE160133
 MŁODE ZIEMNIAKI  Z KOPERKIEM190150
 SAŁATKA WIOSENNA Z JOGURTEM GRECKIM100          53PROD.MLECZNE
 SOCZEK20094
 
06.07.ZUPA JARZYNOWA, CHLEB  RAZOWY300119SELER,GLUTEN.PROD MLECZNE
 PIEROGI  Z JAGODAMI240310GLUTEN
 POLEWA OWOCOWO – JOGURTOWA100120PROD.MLECZNY
 WODA MINERALNA5000
 

 

 

.

 

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

Jadłospis w pdf