Jadłospis II turnus półkolonii 02 – 06.07.2018 r.

  MENU WAGA g KALORIE

kcal

ALERGENY
02.07. ZUPA PIECZARKOWA, CHLEB ORKISZOWY 300 100 SELER, GLUTEN,PROD.MLECZNY
  BITKI WIEPRZOWE 120 213
  KASZA JĘCZMIENNA 150 164
  OGÓRKI MAŁOSOLNE 66 7
  KOMPOT WIELOOWOCOWY       200 68
 
03 .07. ZUPA POMIDOROWA Z  RYŻEM, CHLEB 300 150 SELER,GLUTEN,PRO.MLECZNY
  MIRUNA FILET PANIEROWANY      168 289 RYBA,GLUTEN,JAJA
  MŁODE ZIEMNIAKI  Z KOPERKIEM 190 150
  SAŁATA Z SOSEM WINEGRET 100 51
  HERBATA OWOCOWA 200 68
 
04.07. KRUPNIK WIOSENNY ,  CHLEB WIELOZIARNISTY 300 92 SELER, GLUTEN
  UDKO DROBIOWE PIECZONE 160 133
  MŁODE ZIEMNIAKI  Z KOPERKIEM 190 150
  SAŁATKA WIOSENNA Z JOGURTEM GRECKIM 100           53 PROD.MLECZNE
  SOCZEK 200 94
 
06.07. ZUPA JARZYNOWA, CHLEB  RAZOWY 300 119 SELER,GLUTEN.PROD MLECZNE
  PIEROGI  Z JAGODAMI 240 310 GLUTEN
  POLEWA OWOCOWO – JOGURTOWA 100 120 PROD.MLECZNY
  WODA MINERALNA 500 0
 

 

 

.

 

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

Jadłospis w pdf