Jadłospis 22-26.03.2021

poniedziałek, 22 marzec 2021

śniadanie

  • Płatki żytnie na mleku z orzechami laskowymi, sezamem i rodzynkami
    Alergeny: Mleko
  • Banan

obiad

  • Zupa Jarzynowa
    Alergeny: Mleko
  • Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną
  • Kompot Owocowy
  • Surówka z kiszonych ogórków, czerwonej papryki, natka pietruszki

podwieczorek

  • Kisiel Truskawkowy wyr. Własny

wtorek, 23 marzec 2021

śniadanie

  • Bułka grahamka
    Alergeny: Zboża zawierające gluten
  • Pasta z łososia
    Alergeny: Mleko, Ryby
  • Sałata
  • Papryka czerwona
  • Kawa zbożowa z mlekiem
    Alergeny: Mleko

obiad

  • Zupa Brokułowa
    Alergeny: Mleko
  • Kotlet Schabowy
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja
  • Ziemniaki z koperkiem
    Alergeny: Mleko
  • Sałata Lodowa z jogurtem naturalnym
    Alergeny: Mleko
  • Herbata Owocowa

podwieczorek

  • Wafle Ryżowe
  • Mus jabłkowy

środa, 24 marzec 2021

śniadanie

  • Płatki Zbożowe na Mleku z Suszonymi Morelami
    Alergeny: Mleko
  • Gruszka
  • Jabłko

obiad

  • Chleb żytni razowy
    Alergeny: Zboża zawierające gluten
  • Zupa szczawiowa z jajkiem
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja
  • Ziemniaki puree
    Alergeny: Mleko
  • Miruna z pieca
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Ryby
  • Sok naturalny 100%
  • Surówka z kiszonej kapusty

podwieczorek

  • Bułeczki drożdżowe z jabłkami
    Alergeny: Zboża zawierające gluten
  • Woda źródlana niegazowana

czwartek, 25 marzec 2021

śniadanie

  • Masło extra
    Alergeny: Mleko
  • Ogórki kiszone
  • Chleb słonecznikowy
    Alergeny: Zboża zawierające gluten
  • Kakao z mlekiem
    Alergeny: Mleko

obiad

  • Kapuśniak ze słodkiej kapusty
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko
  • Risotto z warzywami i z mięsem
    Alergeny: Mleko
  • Sos pomidorowy
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko
  • Kompot Owocowy
  • Banan

podwieczorek

  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu
    Alergeny: Mleko
  • Chrupki kukurydziane

piątek, 26 marzec 2021

śniadanie

  • Mleko spożywcze 2% tłuszczu
    Alergeny: Mleko
  • Płatki kukurydziane
  • Rodzynki suszone

obiad

  • Barszcz czerwony zabielany
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko
  • Racuchy z jabłkami
    Alergeny: Zboża zawierające gluten, Mleko, Jaja
  • Woda źródlana niegazowana

podwieczorek

  • Gruszka
  • Mandarynki

Porcje śniadań i podwieczorków oraz  porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania   Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml,  Mięso, ryby i surówki 100-150g,  Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g

Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011

Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych