MENU | ALERGENY | |
08.06. | ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU | 2,5 |
SZTUKA MIĘSA SAUTE | ||
ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM | 2 | |
MIZERIA | 2 | |
KOMPOT Z CZARNEJ PORZECZKI | ||
09.06. | BARSZCZ BIAŁY Z KIEŁBASĄ WIEJSKĄ | 2,5,7 |
GOŁABKI Z RYŻEM I MIĘSEM | 1 | |
SOS PIECZARKOWY | 2 | |
HERBATA Z CYTRYNĄ | ||
10.06. | KAPUŚNIAK Z MŁODEJEJ KAPUSTY | 5 |
MAKARON ŚWIDERKI Z BIAŁYM SEREM | 1,2 | |
POLEWA: TRUSKAWKI I JOGURT GRECKI | 2 | |
HERBATA BRZOSKWINIOWA |
Porcje śniadań i podwieczorków oraz porcje obiadowe – gramatura zależna od rodzaju dania:
Wędliny i nabiał 30-50g, warzywa 30-60g, pieczywo 50-80g, Zupy 250-300 ml, Mięso, ryby i surówki 100-150g, Napoje 200-250 ml. Dodatki skrobiowe 100-300 g
Dla Rodziców i Opiekunów: Informacja o alergenach w żywności przekazana jest wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011
Alergeny: 1.Gluten, 2. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 3. Jaja i produkty pochodne. 4. Ryby i produkty pochodne. 5. Seler i produkty pochodne. 6. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne .7. Gorczyca i produkty pochodne. 8. Soja i produkty pochodne. 9. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, Orzechy makadamia i produkty pochodne. 10. Nasiona sezamu i produkty pochodne. 11. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2. 12. Łubin i produkty pochodne. 13. Mięczaki i produkty pochodne. 14. Skorupiaki i produkty pochodne.
Jadłospis może się zmienić z przyczyn niezależnych